Intalnire cu politicienii locali

Nr. înregistrare - 31/15.05.2012
Stimate Domnule Primar,
Stimați invitați,
O premieră absolut lăudabilă, întâlnirea organizată de dumneavoastră cu medicii ieșeni. Problemele din sistemul sanitar s-au adâncit în ultima perioada și criza din sănătate este întotdeuna o problema acută.
Medicina de familie este primul pas al pacientului în sistemul sanitar și cele două organizații reprezentative Societatea profesională și Patronatul Medicilor de Familie își doresc dezvoltarea acestui segment în ajutorul pacienților noștri.
Propunerile noastre născute din necesitatea îmbunătățirii serviciilor medicale pe care le supunem atenției dumneavoastră, sunt:
1. Implicarea Primăriilor și a Consiliilor locale, din tot județul Iași, în amenajarea cabinetelor proprietatea primăriilor și alocarea de fonduri pentru completarea dotării cu aparatură medicală, știindu-se că până acum toate acestea au fost suportate de medici. Există standarde sanitare de funcționare a cabinetelor care trebuie respectate: instalare de apă curenta, canalizare, încalzire, consolidare clădire, utilități care lipsesc în multe zone din județ.
2. Participarea Primăriilor la dotarea și buna funcționare a Centrele de permanență, care există în județ prin implicarea majoră a medicilor de familie atât financiar cât și profesional. Centrele de pemanență din județ sunt o necesitate pentru cetățeni, acordându-se un prim ajutor medical care poate salva vieți.
3. Participarea Primăriilor și a Consiliilor locale în activitatea de acordare a asistenței medicale preșcolarilor și elevilor pe toată perioada în care se află în unitățile de învățământ, aceasta presupunând contracte individuale de muncă pe timp parțial, încheiate cu medicii de familie din rural sau oriunde nu există cabinete medicale școlare.
4. Implicarea Primăriilor – din municipiul și județul Iasi și a Consiliului județean – în stabilirea unei chirii decentă pentru spațiile ocupate de cabinetele medicale știindu-se că activitatea noastră nu este una comercială, ci una de prestări servicii medicale și având în vedere veniturile tot mai scăzute în medicina primară.
5. Implicarea Primăriilor prin concesionarea pe termen lung sau vânzarea spațiilor în care se desfășoară activitatea medicilor de familie sunt condiții oligatorii pentru obținerea de fonduri europene cu care se pot realiza lucruri deosebite mai ales ca fondurile se adresează dezvoltării zonelor rurale.
Magdalena Ibănescu,
Anca Deleanu

AttachmentSize
Intalnire USL.doc149.5 KB
Intalnire USL.pdf173.02 KB
Administrator e-mail: administrator[at]pmfiasi.ro
Website e-mail: patronat[at]pmfiasi.ro